Κατερίνα Παπουτσάκη : Ο ρόλος της Κάλλας και το σχόλιό της για την Καζαριάν!(συνέντευξη)

Κατερίνα Παπουτσάκη : Ο ρόλος της Κάλλας και το σχόλιό της για την Καζαριάν!(συνέντευξη)

Η Κατερίνα Παπουτσάκη πρωταγωνιστεί  στην παράσταση του Σταμάτη Φασουλή «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» στο θέατρο Παλλάς υποδυόμενη τη Μαρία Κάλλας.

Η ηθοποιός μίλησε στο altsantiri.gr για το πώς ένιωσε όταν της προτάθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος και πόσο δύσκολο ήταν να προσεγγίσει αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα. Μεταξύ άλλων η συζήτηση πήγε στην Ειρήνη Καζαριάν που ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι παίζοντας Ίψεν με την Κατερίνα Παπουτσάκη να εκφράζει την άποψή της γι’αυτό το θέμα.

Γλυκιά, προσιτή και ενθουσιασμένη με τον ρόλο της μας μίλησε για τη συνεργασία της σε αυτή τη σπουδαία παράσταση.

Πώς νιώσατε όταν σας έγινε η πρόταση να υποδυθείτε τη Μαρία Κάλλας;

Συγκίνηση, φόβος, χαρά, λαχτάρα, όλα αυτά μαζί.

Φοβηθήκατε να υποδυθείτε μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα;

Κοίταξε, ουσιαστικά την ανθρώπινη υπόσταση αυτής της προσωπικότητας προσπαθούμε να προσεγγίσουμε σε σχέση φυσικά με τον ίδιο τον Ωνάση. Τη σχέση αυτή που ουσιαστικά – δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το βαρύ ρήμα «κατέστρεψε»- αλλά τη συνέτριψε.

Μελετώντας αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα εντοπίσατε κοινά στοιχεία με εσάς;

Την ευαισθησία της, την καλλιτεχνική ευαισθησία ενδεχομένως, την αγάπη γι’αυτό που κάνουμε. Στον ψυχισμό οι μεταπτώσεις της θα μπορούσε να είναι κοινό μας στοιχείο αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκω πάρα πολλά κοινά αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί προσπαθώ να προσεγγίσω την προσωπικότητα αυτή με ευαισθησία, με αγάπη και σεβασμό διαβάζοντας και μελετώντας. Είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο με όχι ιδιαίτερα προβεβλημένη την προσωπική της ζωή αλλά την καλλιτεχνική. Εννοώ υπάρχουν συνεντεύξεις αλλά δεν είναι ένα κινηματογραφικό πρόσωπο, αλλά πρόσωπο της όπερας. Προσπάθησα να αφουγκραστώ τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε τις κινήσεις της, τη μαγεία των υπέροχων ματιών της, των χεριών της, τη κίνηση του σώματός της, την αξιοπρέπεια που έφερε, τον δυναμισμό, τη δύναμη, τη θέληση που σαν λιοντάρι ήθελε να πατήσει στη σκηνή και να ακουστεί η φωνή της, την αγάπη της γι’αυτό, τη μελετηρή της υπόσταση, όλα αυτά. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει σάλος με την νικήτρια του «GNTM», Ειρήνη Καζαριάν που ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι παίζοντας Ίψεν. Θα ήθελα την άποψή σας

Δεν ξέρω δεν έχω ενημερωθεί επί του θέματος γιατί είμαι σε μεγάλο εργασιακό φόρτο αλλά δεν τη γνωρίζω την περίπτωση. Ένα μοντέλο μπορεί να σταθεί στο θεατρικό σανίδι και να παίξει Ίψεν;

Τώρα τι να σου πω. Εξαρτάται, αν αυτός ο άνθρωπος έχει ένα περιεχόμενο, έχει μελετήσει, διάβασε, έχει ένα σκηνοθέτη που τον καθοδηγεί δεν ξέρω, είναι όλα σχετικά.