Σάρωσε τα BAFTA ο Γιώργος Λάνθιμος – Καλύτερη βρετανική ταινία το «The Favourite»!

Σάρωσε τα BAFTA ο Γιώργος Λάνθιμος – Καλύτερη βρετανική ταινία το «The Favourite»!

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ήταν υποψήφια για 12 βραβεία συνολικά
Τον τίτλο της καλύτερης βρετανικής ταινίας της χρονιάς κατέκτησε η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου!

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας της χρονιάς στα βραβεία BAFTA 2019.

Η ταινία του Λάνθιμου κέρδισε επίσης το βραβείο για το δεύτερο γυναικείο ρόλο (Ρέιτσελ Βάις), αυτό του πρωτότυπου σεναρίου αλλά και αυτό του σχεδιασμού παραγωγής. Αργότερα ήρθαν και τα βραβεία του καλύτερου μακιγιάζ-κομμώσεων, των καλύτερων κοστουμιών αλλά και Α΄ Γυναικείου.

Ο έλληνας σκηνοθέτης δήλωσε δικαιωμένος. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μία μεγάλη τιμή για μένα. Ξέρετε, αυτή η ταινία πήρε 20 χρόνια για να γίνει». «Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική», σχολίασε νωρίτερα, μιλώντας από το κόκκινο χαλί στο πρακτορείο Reuters. «Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος», πρόσθεσε. Η ασπρόμαυρη, αυτοβιογραφική ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν, Roma, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Η Roma κέρδισε ταυτόχρονα και τα βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και φωτογραφίας ενώ ο Κουαρόν κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας.

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου πήγε στο BlacKkKlansman του Σπάικ Λι ενώ ο Μπράντλεϊ Κούπερ κέρδισε το βραβείο μουσικής για την ταινία Ένα Αστέρι Γεννιέται. Ο Μαχέρσαλα Άλι κέρδισε το βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Το Πράσινο Βιβλίο. Ο Ράμι Μάλεκ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Bohemian Rhapsody, κέρδισε για την ερμηνεία του το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου.