Μαρία Μενούνος: Διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας λίγο πριν γίνει μητέρα!

Μαρία Μενούνος: Διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας λίγο πριν γίνει μητέρα!

Είναι καλά κι ανυπομονεί να γίνει μανούλα η ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια!

Τη στιγμή που περιμένει το πρώτο της μωράκι μέσω παρένθετης μητέρας, η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και την οποία, κατάφερε να ξεπεράσει.

Η ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια μίλησε στο περιοδικό People κι αφού εξέφρασε τη χαρά της για το παιδί που θα αποκτήσει με τον σύζυγό της, Κέβιν Αντεργκάρο, ανέφερε: «Όλη αυτή η χρονιά ήταν για μένα ένα τραύμα, γεμάτη άγχος και κρίσεις. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδιάζαμε κάτι και ξαφνικά, όλα έγιναν υπερβολικά και σκέφτηκα "οκ, πρέπει να αναρρώσω"».

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος ήταν στο στάδιο 2. Ευτυχώς, υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση κι οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών. «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα κι εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Μενούνος περνάει μια τέτοια περιπέτεια με την υγεία της. Το 2017, είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία, καθώς είχε διαγνωστεί με έναν καλοήθη όγκο στον εγκέφαλό της. «Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν διαγνώσουν τον καρκίνο στο πάγκρεάς της, οι γιατροί θεώρησαν ότι για τους πόνους της ευθύνεται το γεγονός, ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ο οποίος πιθανότατα, είναι κληρονομικός από την οικογένειά της. «Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα "Τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;". Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου», περιέγραψε.

«Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα "Πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;". Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά», συμπλήρωσε.

Ο σύζυγός της δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της, όπως κι ο πατέρας της. Σύμφωνα με τον γιατρό της, Ράιαν Αρόνιν του UCLA, η Μαρία Μενούνος είναι σε καλή κατάσταση πλέον, στην υγεία της και δε χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή κάποια άλλη θεραπεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είμαι τόσο ευγνώμων και τυχερή. Ο Θεός μου χάρισε ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω την ύπαρξή της στη ζωή μου πολύ περισσότερο από όσο θα την εκτιμούσα πριν από αυτό το ταξίδι», είπε για το μωρό που περιμένει μέσω παρένθετης μητέρας.