Οι 5 τοπ πασχαλινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Οι 5 τοπ πασχαλινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Λίγες μέρες έχουν μείνει ακόμα για το Πάσχα και εδώ συγκεντρώσαμε τους 5 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για την περίοδο αυτή.

Το Πάσχα αποτελεί ιδανική αφορµή για να αφήσουµε για λίγες µέρες πίσω µας το «κλεινόν άστυ», να επισκεφτούµε άλλα µέρη και να περάσουµε παραδοσιακά αυτές τις µέρες µε αγαπηµένους µας ανθρώπους συνδυάζοντας τις, µε ξεκούραση.

Η µεγαλύτερη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, γιορτάζεται µε ιδιαίτερο τρόπο σε όλη τη χώρα, όπου ήθη και έθιµα διατηρούνται αναλλοίωτα. Αν, δε, ο καιρός το επιτρέπει, είναι και η τέλεια ευκαιρία για µια ανοιξιάτικη εκδροµή.

Εδώ συγκεντρώσαμε 5 από τους πιο φηµισµένους ελληνικούς πασχαλινούς προορισµούς! Αλλά και πέρα από αυτό… αν έχετε σκοπό να πάτε σε κάποιο από αυτά τα μέρη, όσα πρέπει να ξέρετε πριν! Τι θα δείτε, τι θα κάνετε, που θα φάτε, που θα µείνετε αλλά και πως θα πάτε! Πάσχα στην Κέρκυρα

Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί μία μοναδική εμπειρία! Θεωρείται το διασημότερο Πάσχα της Ελλάδας. Αυτή η αρμονική σύζευξη ενετικών εθίμων και ορθόδοξων παραδόσεων δημιουργεί μια ιδιαίτερη εμπειρία που έστω και μία φορά πρέπει να βιώσετε. Πάσχα στην Σύρο

Θαρρείς και ανταγωνίζονται µεταξύ τους σε οµορφιά και γραφικότητα, η Ερµούπολη και η Άνω Σύρος θα µονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας σε αυτή την ξεχωριστή πασχαλινή εξόρµηση!

Η µεν πρώτη νεοκλασική, η δεύτερη µεσαιωνική, κάνουν αµέσως φανερές τις αντιθέσεις τους αλλά και την ξεχωριστή προσωπικότητα αυτού του νησιού που δεν γίνεται να µη σας κερδίσει µε το που φτάσετε στο λιµάνι! Αν έχετε χρόνο, κάντε µια βόλτα προς την Άνω Σύρο, χαθείτε στα στενά ανηφορικά σοκάκια και αφήστε το βλέµµα σας να περιπλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο και τα γύρω νησιά! Σ’ αυτό το νησί το Πάσχα είναι πραγµατικά µοναδικό! Κι αυτό γιατί η Ορθόδοξη και η Καθολική κοινότητα του νησιού (η µεγαλύτερη στην Ελλάδα µε ποσοστό περίπου 40% των Συριανών), ανεξάρτητα από το πότε πέφτει το Πάσχα των Καθολικών, γιορτάζουν µαζί τις άγιες αυτές µέρες! Μια κατανυκτική συνύπαρξη που επισφραγίζει κάθε χρόνο τη µακραίωνη αρµονική συµβίωση των δύο κοινοτήτων και χαρίζει στον επισκέπτη µια αξέχαστη εµπειρία! Πάσχα στην Πάτμο

Κατάνυξη και ηρεµία, γαλήνη και µυστικισµός, αυτό είναι το πρώτο που έρχεται στο µυαλό, συζητώντας για την Πάτµο. Το µεγαλόπρεπο νησί που στέκεται άξιο µέσα στα ταραχώδη νερά του Αιγαίου στο σύµπλεγµα των Δωδεκανήσων, είναι αγαπηµένος προορισµός διανοουµένων, καλλιτεχνών και επωνύµων από όλο τον κόσµο. Δεν είναι τυχαίο το προσωνύµιο που του έχει αποδοθεί ως «Ιερουσαλήµ του Αιγαίου» και «νησί της Αποκάλυψης».

Το µέρος όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης, έχει την τιµητική του τις ηµέρες του Πάσχα, µε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Η αρχιτεκτονική της Χώρας είναι µοναδική, µε τα λευκά αρχοντικά και τα νησιώτικα σπίτια συγκεντρωµένα µε έναν γραφικό τρόπο κάτω από το µοναστήρι, µε στενά σοκάκια, λιθόστρωτες αυλές, παραδοσιακές ταβέρνες και µοντέρνα καταστήµατα.

Η ενέργεια του νησιού, σε συνδυασµό µε το επιβλητικό Μοναστήρι στην κορυφή του, η τελετουργία & τα έθιµα είναι αρκετοί λόγοι για να περάσετε το Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης, σε κλίµα ιδιαίτερης κατάνυξης. Πάσχα στις Σπέτσες

Στις αρχοντικές και φινετσάτες Σπέτσες, που προσφέρονται για πραγματικά μαγευτικές βόλτες, ταιριάζει μοναδικά η σύντομη απόδραση για τον εορτασμό του Πάσχα. Το κοσμοπολίτικο σπετσιώτικο Πάσχα έχει το δικό του εθιμοτυπικό.

Το στολίδι του Αργοσαρωνικού αποδεικνύεται δημοφιλής πασχαλινούς προορισμός, καθώς τα συνδυάζει όλα! Η τεράστια ιστορική του σημασία, η φυσική του ομορφιά, τα μικρά πλακόστρωτα σοκάκια του και τα επιβλητικά αρχοντόσπιτα μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, χωρίς όμως να λείπει και η σύγχρονη πλευρά του νησιού, με πολλές και ποιοτικές προτάσεις σε διαμονή, φαγητό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η άνοιξη, ειδικότερα, είναι η εποχή των Σπετσών, με τους ανθισμένους κήπους και τα γιασεμιά να κάνουν ακόμα πιο θελκτική μια απόδραση στο νησί των αρωμάτων! Ένα ποδήλατο είναι αρκετό για να βολτάρουμε και να γνωρίσουμε κάθε όμορφη γωνιά του! Πάσχα στην Χίο

Το Πάσχα είναι µια πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφθείτε τη Χίο, το νησί που θεωρείται η γενέτειρα του Οµήρου, το νησί της µαστίχας, εκεί που λένε ότι την ώρα της Ανάστασης σείεται η γη!

Αν και όχι ο πιο δηµοφιλής προορισµός, το πολυσυλλεκτικό νησί στα βορειοανατολικά του Αιγαίου διεκδικεί δυναµικά τους εκδροµείς, µιας και το Πάσχα εκεί είναι ένα από τα πιο… εκρηκτικά που θα συναντήσετε στην Ελλάδα, λόγω του γνωστού εθίµου του ρουκετοπόλεμου!

Και µπορεί ο καιρός να µην ευνοεί ακόµα τις εξερευνήσεις στις παραλίες µε την άγρια οµορφιά και τα δεκάδες πανέµορφα χωριά της, η Χώρα όµως θα κρατήσει αµείωτο το ενδιαφέρον σας.