Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες!

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό, ένοχος για τις δύο απόπειρες!

Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου!

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ομόφωνα αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηθοποιού το 2008 και ομόφωνα ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αφού το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως.

Στο πλευρό του ηθοποιού ο οποίος περίμενε για ώρες ακούνητος στο εδώλιο την ετυμηγορία βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο γιος του Δημήτρης.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που θα ζητήσει ο ηθοποιός, ώστε να μειωθεί η ποινή του.

Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την παροχή ή μη ελαφρυντικών και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει. Μόλις ανακοινώσει την απόφαση του θα συζητηθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Στο δικαστήριο παρούσες ήταν και οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Ζέτα Δούκα, οι οποίες ενωμένες σαν μια γροθιά, άκουσαν την ετυμηγορία.

Δίκη Φιλιππίδη: Η πρόταση της εισαγγελέως για τις κατηγορίες

Στις 13 Ιανουαρίου η Εισαγγελέας Έδρας κ. Στόγια πρότεινε ο Πέτρος Φιλιππίδης να κηρυχθεί ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού τον κατηγορούμενο και αθώο λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό.

Η κ. Στόγια έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, στην Ανακρίτρια και τελικά στο Δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. «Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη», είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων. «Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με "ίσως" και "μπορεί" ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;», είχε αναφέρει η Εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως «Έχω αμφιβολίες».

Η Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών, ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Τόνισε, δε, ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.