Εύα Καϊλή: Στις φυλακές Σεν-Ζιλ η ευρωβουλευτής – Σήμερα η συζήτηση στο ΕΚ για την καθαίρεσή της!

Εύα Καϊλή: Στις φυλακές Σεν-Ζιλ η ευρωβουλευτής – Σήμερα η συζήτηση στο ΕΚ για την καθαίρεσή της!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σκάνδαλο «μεγατόνων» που κλονίζει την ευρωπαϊκή δημοκρατία στα θεμέλιά της, μετά τις αποκαλύψεις για την Εύα Καϊλή, η οποία είναι μία εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων προκειμένου να προωθήσουν την εικόνα και τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καιλή, σήμερα στις 16.00 ώρα Ελλάδας στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Η Εύα Καϊλή κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, Σεν Ζιλ, στις Βρυξέλλες, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπως, επίσης, και ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ένας λομπίστας των Βρυξελλών.

Στον αντίποδα, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος πιάστηκε να φεύγει από ξενοδοχείο με μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Ο τελευταίος υπό όρους.

Μετά τις αποκαλύψεις, ανεστάλησαν οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες της Εύας Καϊλή ως αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου ενώ να θυμίσουμε ότι διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Βάσει διαδικασίας, η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή έως πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Η εισαγγελία του Βελγίου ανέφερε ότι υποπτευόταν εδώ και αρκετούς μήνες ότι κράτος του Κόλπου, που προσδιορίζεται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ως το Κατάρ, είχε πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά και πρόσφερε δώρα σε άτομα με επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.