Κολωνός: Αρνείται τα πάντα η μητέρα κι απειλεί να αυτοκτονήσει!

Κολωνός: Αρνείται τα πάντα η μητέρα κι απειλεί να αυτοκτονήσει!

Πάει σήμερα στον εισαγγελέα – Οι φάκελοι με τα χρήματα που έπαιρνε!

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσει σήμερα η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία συνελήφθη χθες και κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι επιβαρυντικά και η ίδια θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη φρικιαστική υπόθεση του βιασμού και της συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού της.

Η 37χρονη, σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Α. Ταραχοπούλου, αρνείται τα πάντα και είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όπως είπε στους δημοσιογράφους η δικηγόρος, κλαίει και φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά, ενώ απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή της.

Στον λογαριασμό της μητέρας βρέθηκαν δύο εμβάσματα της τάξης των 20 – 25 ευρώ, για τα οποία η μητέρα υποστηρίζει ότι η 12χρονη κόρη της πήρε την κάρτα της και τον τραπεζικό της λογαριασμό και τα έδωσε στον 53χρονο για να κάνει τις καταθέσεις.

Ο ποινικολόγος Α. Λύτρας, ο οποίος είναι πιθανόν να αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας μαζί με την κ. Ταραχοπούλου, δήλωσε πως αυτό ήταν ένα σχέδιο του 53χρονου Ηλία Μίχου για να ενοχοποιήσει τη μητέρα της 12χρονης.

«O λόγος της σύλληψής της είναι ότι βρέθηκαν κάποια μηνύματα τα οποία είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί, είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά των 20-25 ευρώ. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι κρύβονται από πίσω. Εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία», είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Η 37χρονη έχει συνολικά οχτώ παιδιά, πέντε με τον σύζυγό της, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα καταχρήσεων και μπαινοβγαίνει στη φυλακή και τρία μικρότερα με έναν Πακιστανό.

Οι αστυνομικοί την είχαν βάλει από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο, καθώς θεωρούσαν ότι εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης κόρης της.

Συγκέντρωναν στοιχεία και χθες που είχαν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα πήγαν από το σπίτι της και της ζήτησαν να πάει μαζί τους για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση η μικρή. Στη ΓΑΔΑ της ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται για διακεκριμένη μαστροπεία και η ίδια φέρεται να δήλωσε έκπληκτη με την εξέλιξη αυτή.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της είναι δύο εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, που τα έστειλε ο 53χρονος και τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ηλίας Μίχος μαζί της. Το κινητό της τηλέφωνο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για τον εντοπισμό και άλλων στοιχείων. Από έρευνα μάλιστα που έγινε στο σπίτι της οικογένειας κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Υποψίες όμως κίνησε και η συμπεριφορά της 37χρονης μητέρας, καθώς όλο το χρονικό διάστημα των ερευνών ήταν αμέτοχη και φαινόταν σχεδόν αδιάφορη. Άλλωστε οι θειοί του παιδιού ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν τα αηδιαστικά μηνύματα στο κινητό της 12χρονης και τα έστειλαν στη μητέρα, με αποτέλεσμα εκείνη να κάνει την καταγγελία.

Εντύπωση επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η μικρή είχε δύο πανάκριβα κινητά τηλέφωνα, καινούργιο ποδήλατο και βρισκόταν εκτός σπιτιού μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς η μητέρα να ανησυχεί ή να αναρωτηθεί πώς απέκτησε το παιδί τα ακριβά αυτά αντικείμενα.

Κολωνός: Πώς ο Ηλίας Μίχος εκμεταλλεύτηκε την ανέχεια της οικογένειας

Η 37χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές πήγαινε στο μίνι μάρκετ του Μίχου και αγόραζε πράγματα με βερεσέ. Τότε ο… φιλάνθρωπος Μίχος της πρότεινε να δουλεύει στην επιχείρησή του για να καλύψει το χρέος, κάτι που δέχθηκε η 37χρονη. Πολλές φορές έπαιρνε μαζί της και την κόρη της για να τελειώνει πιο γρήγορα. Στη συνέχεια όμως, έπιασε αλλού δουλειά κι έστελνε το παιδί μόνο του, να «βοηθάει» τον 53χρονο μέχρι αργά το βράδυ.

Αρχικά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 12χρονης και στη συνέχεια τη βίαζε υπό την απειλή όπλου και την εξέδιδε σε άρρωστους παιδεραστές, συνοδεύοντάς την ο ίδιος στα ραντεβού που της έκλεινε.

Το παιδί βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και χθες δεν ήταν σε θέση να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό.

Κολωνός: Τι υποστήριξαν Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης στις απολογίες του Χθες ο Ηλίας Μίχος και ο Γιάννης Σοφιανίδης απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται και αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους στις φυλακές Τρίπολης.

Ο μεν Σοφιανίδης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά τέσσερις φορές με τη 12χρονη και ότι τη γνώρισε μέσω σάιτ γνωριμιών. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι νόμιζε πως είναι 17 ετών και όχι 12 και ότι δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Ηλία Μίχο και δεν γνώριζε ποιος είναι.

Ο Μίχος από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το παιδί, όμως διέψευσε τα όσα λέει για τα ερωτικά ραντεβού, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα κόλπο που έστησε η μητέρα της μικρής για να του παίρνει χρήματα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι από τον Σεπτέμβριο, οπότε κι έγινε η καταγγελία, η μητέρα του ζητούσε καθημερινά χρηματικά ποσά της τάξης των 100 – 150 ευρώ. Τα λεφτά τα έβαζε σε φάκελο και τα άφηνε είτε στον φούρνο, είτε στο μίνι μάρκετ, από όπου περνούσε η 37χρονη και τα έπαιρνε. Δήλωσε τέλος ότι τα μηνύματα που του έστελνε η μητέρα υπάρχουν στα κινητά και μπορούν να τα ανακτήσουν τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, που ήταν κοντά στον 53χρονο και φέρεται να έβαζε τα εμβάσματα από τον λογαριασμό του Μίχου σε αυτόν της μητέρας. Ο ρόλος του δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, όμως δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ωρών να εκδοθεί κι άλλο ένταλμα σύλληψης.

Παράλληλα η αστυνομία συνέλαβε χθες τέσσερις ιερόδουλες από τον οίκο ανοχής της Κ. Καρατζιώτη, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο 53χρονος πήγαινε εκεί μαζί με το 12χρονο κορίτσι.

Στον οίκο ανοχής πραγματοποιήθηκε έρευνα και οι τέσσερις ιερόδουλες συνελήφθησαν για παραβίαση σφραγίδας. Επίσης όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος οίκος ανοχής είχε σφραγιστεί και τον είχαν ανοίξει πάλι παράνομα.