Με ηλεκτρονική κάρτα η επιδότηση στα καύσιμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Με ηλεκτρονική κάρτα η επιδότηση στα καύσιμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Πώς θα δηλώσετε το όχημα στο gov.gr

Με την κάρτα καυσίμων θα δοθεί η επιδότηση για τα καύσιμα τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Η επιδότηση θα αφορά φυσικά πρόσωπα και επαγγελματίες με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα ανέρχεται σε 22 λεπτά το λίτρο (27 για τις νησιωτικές περιοχές) και θα ισχύει για έως 60 λίτρα καυσίμου τον μήνα. Παράλληλα, θα ισχύει και επιδότηση 15 λεπτών το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης, η οποία θα αφαιρείται αυτόματα στο πρατήριο.

Έτσι, η επιδότηση μπορεί να φτάσει τα 37 ή 42 λεπτά λεπτά το λίτρο, για όσους έχουν οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο κίνησης.

Σημειώνεται πως η επιδότηση γίνεται στο όχημα, άρα θα καλύψει και όσα αυτοκίνητα κινούνται με υγραέριο κίνησης.

Πώς θα πάρετε την ηλεκτρονική κάρτα

Η επιδότηση για τα καύσιμα θα δοθεί με τη μορφή της ηλεκτρονικής κάρτας, στα πρότυπα του freedom pass.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα στα πρατήρια καυσίμων, ανάλογα με τα λίτρα που αγόρασαν.

Για όσους δικαιούχους δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει δηλώσει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα, για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει ο δικαιούχος έστω κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όχημα ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης και φυσικά να είναι ασφαλισμένο και να κυκλοφορεί νόμιμα, δηλαδή να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπομπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα.

Παραδείγματα επιδότησης καυσίμων

Με 2,10 ευρώ, η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.

Με 2,20 ευρώ, η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.

Mε 1,95 ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.

Με 2,25 ευρώ, η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.