Επιδότηση για καύσιμα: Ποιο θα είναι το εισοδηματικό όριο!

Επιδότηση για καύσιμα: Ποιο θα είναι το εισοδηματικό όριο!

Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα, λέει ο Οικονόμου.

Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί η επιδότηση για τα καύσιμα, με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται αύριο, Τετάρτη 16 Μαρτίου.

«Θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εισοδηματικό όριο θα είναι της τάξης των 20.000 με 25.000 ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, πιο διευρυμένα από αυτά που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων».

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να είναι ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια σε όλους τους κλάδους.

Ο τρόπος με τον οποίο θα παίρνουν οι πολίτες αυτή την επιδότηση, «δε θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση «πυρηνικής φυσικής», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες», υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, αναφέροντας πως γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια, ενώ για το έκτακτο επίδομα Πάσχα υπογράμμισε πως θα αφορά «κυρίως τους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους».