Μητσοτάκης: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Μητσοτάκης: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

«Θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση»

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η στήριξη επιχειρήσεων, νοικοκυριών και αγροτών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η ενεργειακή αναστάτωση και το επόμενο δεκαήμερο, αναμένεται να ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς, ένα πλήρες πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης, αξιοποιώντας τόσο εθνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εχθρός μας δεν είναι μόνο ο πόλεμος, αλλά η κερδοσκοπία στην αγορά φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για ευρωπαϊκό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Είναι η ώρα της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία σε ακραίες συνθήκες -το τονίζω σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε τώρα -οφείλει να πάρει τολμηρά ριζοσπαστικά μέτρα άμεσου χαρακτήρα, που θα αποσυνδέουν τη γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τι είπε για τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή 13 Μαΐου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ταξιδεύει με παραγωγική διάθεση, αλλά με «μετρημένες και ρεαλιστικές προσδοκίες».

«Ως γείτονες στον χάρτη, ως εταίροι στο ΝΑΤΟ, καλούμαστε να δοκιμαστούμε και στο πεδίο που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία. Να κρατήσουμε, δηλαδή, την περιοχή μας μακριά από οποιαδήποτε πρόσθετη γεωπολιτική κρίση και φυσικά να συνταχθούμε με το συμμαχικό πνεύμα, το οποίο καταδικάζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των συνόρων» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Όπως έχω πει, το γεγονός ότι διαφωνούμε δε σημαίνει ότι, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να συζητούμε. Η Ελλάδα μάλιστα έχει κάθε λόγο να επιδιώκει τη συζήτηση, καθώς οι θέσεις μας εδράζονται στη διεθνή νομιμότητα».