Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης στη Λάρισα!

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της βενζίνης στη Λάρισα!

Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα και το ΦΠΑ, ώστε να μειωθούν οι τιμές, ζήτησε, μιλώντας σήμερα στο «Θεσσαλικό Περισκόπιο» η πρόεδρος των πρατηριούχων Λάρισας, κ. Έλλη Παπαδοπούλου.

Η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια της Λάρισας έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ (σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε στα 2,075 ευρώ) και το 1,90 ευρώ/λίτρο ξεπέρασε η τιμή του πετρελαίου.

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα οδηγούν σε μεγάλα προβλήματα, τόσο τους καταναλωτές όσο και τους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου το πρόβλημα ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Απλώς με τον πόλεμο επιδεινώθηκε. Η ίδια ανέφερε το παράδειγμα της Κύπρου, που μείωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές, κάτι που δεν έγινε στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση στα πρατήρια, την προηγούμενη εβδομάδα, η κίνηση ήταν αυξημένη, καθώς όλοι περίμεναν τραγικές αυξήσεις. Πλέον, από τούδε και στο εξής η κίνηση μειώνεται δραματικά. Η κατάσταση πάντως που επικρατεί θα έχει δραματικές συνέπειες, τόσο στις μετακινήσεις των ανθρώπων (ακόμη και στις απολύτως απαραίτητες, εκείνοι για παράδειγμα που πρέπει να μετακινηθούν από και προς την εργασία τους), αλλά και στη θέρμανση των νοικοκυριών. Συνδυαστικά, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, με τις αυξήσεις στο ρεύμα (η ίδια εμφατικά τόνισε την ανάγκη κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής) και στα υπόλοιπα αγαθά, τα προβλήματα θα είναι δυσεπίλυτα.