Πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Λάρισας: «Καλπάζουν» οι τιμές των καυσίμων – Πότε η βενζίνη θα φτάσει τα 2 ευρώ;

Πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Λάρισας: «Καλπάζουν» οι τιμές των καυσίμων – Πότε η βενζίνη θα φτάσει τα 2 ευρώ;

«Καλπάζουν» πλέον οι τιμές των καυσίμων, ενώ η σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας αναμένεται να επιτείνει αυτό το φαινόμενο…

Στο larissanet.gr μίλησε η Έλλη Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Λάρισας, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην αλματώδη αύξηση των τιμών στο αργό πετρέλαιο, η οποία αναπόφευκτα επηρέασε και τις τιμές λιανικής πώλησης: «Από τις αρχές του 2021 καλπάζει το αργό πετρέλαιο που ξέφυγε από τα 50 δολάρια. Πιστεύαμε ότι θα φτάσει τα 70 δολ. και θα πέσει ξανά… Πλέον βλέπουμε να ξεπερνάει και τα 100 δολάρια, αυτή τη στιγμή είναι στα 99 δολάρια» και προσθέτει «ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας έχει ήδη αυξήσει το φυσικό αέριο 300% και προβλέπεται αύξηση και στο αργό πετρέλαιο».

Σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης των καυσίμων αναφέρει ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,90 ευρώ / λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κινείται προς το 1,60 / λίτρο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,30 ευρώ.

Η «επόμενη ημέρα» διαφαίνεται επώδυνη για τους καταναλωτές – εφόσον συνεχιστεί η εκτίναξη των τιμών – καθώς η πρόεδρος των πρατηριούχων αναφέρει ότι σε περίπτωση που το αργό πετρέλαιο φτάσει τα 120 δολάρια / βαρέλι, τότε η βενζίνη θα «αγγίξει» τα 2 ευρώ / λίτρο και 1,5 ευρώ το υγραέριο. «Η Ελλάδα έχει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Σκανδιναβίας» τονίζει χαρακτηριστικά η κα. Παπαδοπούλου και σχολιάζει πως «στα καύσιμα, το ΦΠΑ – ως είδος πολυτελείας – φτάνει το 24%, ενώ οι μισθοί στην χώρα μας είναι στα 500 – 600 ευρώ σε αντίθεση με τη Σκανδιναβία που ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ».

Κλείνοντας και σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις που καταγράφονται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος η Έλλη Παπαδοπούλου κάνει ειδική μνεία στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.