Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιώτες γιατροί θα δουλεύουν part time στα νοσοκομεία…

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιώτες γιατροί θα δουλεύουν part time στα νοσοκομεία…

Δηλώσεις Πλεύρη για το εφιαλτικό σχέδιο των «αρίστων». Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιώτες γιατροί θα δουλεύουν part time στα νοσοκομεία

Το δυστοπικό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία άρχισε να παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας που παράλληλα «σφύριξε» τη λήξη της πανδημίας κορωνοϊού λέγοντας πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση των «αρίστων» μετά το σχέδιο για τη διάλυση των περιφερειακών νοσοκομείων με τη μετατροπή τους επί της ουσίας σε Κέντρα Υγείας, ετοιμάζει και την είσοδο ιδιωτών γιατρών με στόχο να μην γίνουν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού καθώς και τη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή από τους ασφαλισμένους.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα «επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται».

Εν ολίγοις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολογεί ανερυθρίαστα ότι αντί για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κάνουν συμβάσεις με δημόσια νοσοκομεία και να εργάζονται για λίγες ώρες – part time, εξασφαλίζοντας έτσι ασθενείς και για τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν εξετάζεται η απελευθέρωση των σχέσεων εργασίας για τους γιατρούς που εργάζονται full time στα δημόσια νοσοκομεία αλλά έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για να αυξήσουν τους μισθούς τους μέσω της λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικούς. «Δηλαδή με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου, να αυξήσει το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού», είπε συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης.