Μίνα Γκάγκα: Δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους εμβολιασμένους το PCR test για το πιστοποιητικό νόσησης!

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους εμβολιασμένους το PCR test για το πιστοποιητικό νόσησης!

Κατόπιν εορτής και επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση αλλάζει και πάλι τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σήμερα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα απαλείφει τον όρο του υποχρεωτικού PCR test για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, προκειμένου να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Αυτός ήταν άλλος ένας από τους λόγους για τον οποίο χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται αυτές τις μέρες έξω από τις ελάχιστες δημόσιες δομές υγείας που διενεργούν δωρεάν PCR test, με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποχρέωση διενέργειας PCR test, όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, παραμένει μόνο για τους ανεμβολίαστους, ώστε να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Η Μίνα Γκάγκα ”άδειασε” μεγαλοπρεπώς την συνάδελφός της υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Απέφυγε να δώσει κατηγορηματική θετική απάντηση, λέγοντας: «Πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία των κρουσμάτων και ανάλογα να δράσουμε. Έχουμε ακόμη δέκα μέρες καιρό και είμαστε εδώ για να το δούμε».