Ρεβεγιόν με έξι άτομα στο τραπέζι – Στις 02:00 κλείνει η εστίαση!

Ρεβεγιόν με έξι άτομα στο τραπέζι – Στις 02:00 κλείνει η εστίαση!

Απαγορεύονται τα πάρτι – Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Τα μέτρα εφαρμόζονται από αύριο, Πέμπτη 30/12, μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, με 21.657 νέες μολύνσεις.

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο είναι τα εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, τα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, απογορεύεται σε όλα τα καταστήματα η μουσική. Ειδικά για το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 02:00 το βράδυ.

Δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια

Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο

Απαγόρευση όλων των πάρτι, δημοσίων και ιδιωτικών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Επιπλέον, ο κύριος Πλεύρης απηύθυνε ισχυρή σύσταση για testing πριν τις επισκέψεις σε οικογενειακά τραπέζια.

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Στην ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας, καθώς και τον χρόνο ισχύος των πιστοποιητικών.

Μεταξύ άλλων, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη στη χώρα: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται από τη Δέλτα, αλλά όπως έχει ανταπεξέλθει πρέπει να συνεχίσει. Γι΄ αυτό έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές για να μας παραχωρήσουν κλίνες αλλά και προσωπικό, ώστε να μπορούμε παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους συμπολίτες μας», ανέφερε.