Πρόστιμo έως και 7.200 ευρώ για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία!

Πρόστιμo έως και 7.200 ευρώ για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία!

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο!

Βαρύτατα πρόστιμα περιμένουν από τον Φεβρουάριο που θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αυστρία τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ένα προσχέδιο νόμου της αυστριακής κυβέρνησης για τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας, οι κάτοικοι της Αυστρίας που θα αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 7.200 ευρώ.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύει για όλους όσους διαμένουν μόνιμα στην Αυστρία. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα die Presse, εξαιρούνται μόνο όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Στο προσχέδιο παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα είναι υποχρεωτικές και οι αναμνηστικές δόσεις ή αν οι αναρρώσαντες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα εμβολιασμένα άτομα, σημεία που θα καθορίσουν περαιτέρω υπουργικές αποφάσεις.

Όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν, θα κληθούν στις περιφερειακές αρχές. Αν αγνοήσουν δύο φορές την κλήση, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 3.600 ευρώ. Εάν η παραβίαση του νόμου για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 κριθεί ότι θέτει άλλα άτομα σε «σοβαρό κίνδυνο» ή εάν συνεχίσουν να αγνοούν την εντολή, θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 7.200 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στις 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η Die Presse έλαβε εκ των προτέρων το προσχέδιό του.

Το κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα συζητηθεί στο γραφείο της καγκελαρίου σήμερα Τρίτη, ενδέχεται να αλλάξει, σημειώνουν τα αυστριακά ΜΜΕ. Εάν ψηφιστεί, η νομοθεσία αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον τρία χρόνια.