Η Έλενα Παπαρίζου ορίζεται ως η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα!

Η Έλενα Παπαρίζου ορίζεται ως η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF στην Ελλάδα!

Η Έλενα Παπαρίζου ορίστηκε η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα!

Η Ελληνίδα και διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, ανακοινώθηκε σήμερα (16/11) ως η πρώτη Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Dionysos Zonars, παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα.

Ως Πρέσβειρα του διεθνούς Οργανισμού, η Έλενα Παπαρίζου θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, και θα συνεισφέρει στο έργο της UNICEF ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί, νέα και νέο στη χώρα μέσα από την εφαρμογή στοχευμένων εθνικών προγραμμάτων και ενεργειών.

«Είμαι πολύ συγκινημένη σήμερα. Είναι μεγάλη μου τιμή και νιώθω την τεράστια ευθύνη που γίνομαι η πρώτη Πρέσβειρα της UNICEF για την Ελλάδα. Γνωρίζοντας πως είναι ένα εμβληματικό πρόγραμμα για τα παιδιά που υποστηρίζει τα δικαιώματα τους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Έλενα Παπαρίζου.

«Οφείλουμε να βάλουμε τα παιδιά και την νεολαία μας στην πρώτη θέση. Εκεί που τους αξίζει να είναι. Πάντα έλεγα πως το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Είναι.! Αλλά τα παιδιά είναι παιδιά ΣΗΜΕΡΑ, και ΣΗΜΕΡΑ έχουμε ευθύνη να τους δώσουμε μια χαρούμενη παιδική ηλικία, χωρίς βία και αποκλεισμούς αλλά με αξιοπρέπεια και φροντίδα. Μέσα από την UNICEF είμαι σίγουρη πως θα γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι…»

Ο Luciano Calestini, ο πρώτος Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα δήλωσε:

«Έχουμε τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσουμε την Έλενα στην οικογένεια της UNICEF ως η πρώτη Πρέσβειρα του Οργανισμού στην Ελλάδα. Η Έλενα είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο για το έμφυτο ταλέντο της, αλλά και για το κύρος και την ξεχωριστή και άκρως αγαπητή της προσωπικότητα. Είμαι σίγουρος πως θα χρησιμοποιήσει το πάθος, την αφοσίωση και τη μεγάλη της επίδραση στο ελληνικό κοινό για να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ευάλωτων παιδιών και νέων στη χώρα μας συμβάλλοντας έτσι σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για κάθε παιδί.»

Οι Πρεσβευτές της UNICEF είναι σημαντικές προσωπικότητες που μέσω της φήμης και του κύρους τους στον τομέα τους συνεισφέρουν στο έργο του Οργανισμού ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα παιδιών και νέων.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα άνοιξε επίσημα το Νοέμβριο του 2020 σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία του Οργανισμού με τη χώρα μας (LINK TO RELEVANT PRESS RELEASE). Το Γραφείο συνεργάζεται ήδη με Υπουργεία, φορείς για τα δικαιώματα του παιδιού, τον ιδιωτικό τομέα, τον ακαδημαϊκό χώρο, τα μέσα ενημέρωσης και το ευρύτερο κοινό για την κοινή επίτευξη αποτελεσμάτων καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα.

Το 5ετές Εθνικό Πρόγραμμα του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές του 2022, καθοδηγούμενο από την εθνική στρατηγική της χώρας, Ευρωπαϊκές στρατηγικές παιδικής προστασίας, τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, δίνοντας προτεραιότητα σε τομείς που έχουν σημαντική επίδραση στα παιδιά όπως η εκπαίδευση, η μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας και η καταπολέμηση της φτώχειας και της βίας.