Εξετάζονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους!

Εξετάζονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους!

Αποκλεισμός από την εστίαση και καθημερινό testing ανάμεσα στις προτάσεις.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων περιορισμού για τους ανεμβολίαστους, όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, που έφτασαν τα 8.613 χθες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, απαντώντας στο εάν υπάρχουν σκέψεις να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ οι ανεμβολίαστοι.

«Όλα αυτά είναι ανοικτά ενδεχόμενα. Θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης για ακόμα μία φορά απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, εξηγώντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων, που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορωνοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τη μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση, μετά τα νέα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το τελευταίο επταήμερο 175.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, έναντι 60.000 την εβδομάδα πριν αυτού.

Τέλος, αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι, εκτός από τους υγειονομικούς, πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί.

Ποιες αλλαγές εξετάζονται για τα σούπερ μάρκετ

Η κυβέρνηση εξετάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματα της διαχείρισης του τέταρτου κύματος της πανδημίας, έχοντας ένα δεδομένο: ότι δεν πρόκειται να πάμε σε νέο lockdown.

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα μέτρα, διορθωτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να επιστρέψουν οι κάρτες εισόδου και ο περιορισμός στον αριθμό των ατόμων στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων.

Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

«΄Όχι» Μητσοτάκη σε απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κάθετα αντίθετος, σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Ευγενίδη, για το ενδεχόμενο επιστροφής της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι θίγεται έτσι ένα θεμελιώδες δικαίωμα των εμβολιασμένων, οι οποίοι σύντομα θα κάνουν και ενισχυτική δόση.