Σύλλογος επαγγελματιών Dj Λάρισας: Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής και σιωπής – Υπάρχει ήδη πρόβλημα επιβίωσης…

Σύλλογος επαγγελματιών Dj Λάρισας: Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής και σιωπής – Υπάρχει ήδη πρόβλημα επιβίωσης…

Τα ομοιοεπαγγελματικά Σωματεία με την επωνυμία ‘’ Σύλλογος επαγγελματιών δισκοθετών ( Dj) Νομού Λάρισας ‘’ καθώς και το αντίστοιχο του Νομού Θες/νίκης και το υπό σύσταση όμοιο του Νομού Πιερίας μαζί με την πρωτοβουλία επαγγελματιών djs Ρεθύμνου, ανακοινώνουν και αιτούνται τα παρακάτω:

«Μετά και τη νέα επιβολή περιοριστικών μέτρων στους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Πιερίας μαζί με τους ήδη πληγέντες νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μεσσηνίας και την καθολική απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τρίτη φορά σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, μας στερείτε το δικαίωμα να εργαστούμε. Αυτή τη φορά χωρίς να έχετε μεριμνήσει για την αποζημίωση μας. Οι DJs και οι μουσικοί ή τεχνικοί είναι η ειδικότητα εργαζομένων που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον στην διάρκεια της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις ακολουθήσαμε όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Εμβολιαστήκαμε, φορέσαμε διπλή μάσκα και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εφαρμόσαν όλες τις υποδείξεις σας στο χώρο εργασίας μας. Από την πλευρά σας αντιμετωπίσατε την επέλαση της μετάλλαξης Δ με το μόνο μέτρο που φαίνεται να εμπιστεύεστε . Η διάταξη αυτή απαγορεύει τη μετάδοσή μουσικής θεωρώντας την σαν την μοναδική υπεύθυνη για την μετάδοση του ιού αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους ανέργους . Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής και σιωπής. Υπάρχει ήδη πρόβλημα επιβίωσης καθώς η αποκλειστική αποκοπή του επαγγέλματος διαλύει οικονομικά ολόκληρες οικογένειες.

Ζητάμε :

• Την άμεση άρση της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

• Σε αντίθετη περίπτωση , αποζημίωση από την πρώτη ημέρα απαγόρευσης της μουσικής έως την ημέρα άρσης του μέτρου

• Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) από το Κράτος για το εν λόγω διάστημα.

• Επιδότηση ενοικίου για όσους αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από το μέτρο της απαγόρευσης μετάδοσης μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης».