Εμβολιασμός: Πλαστά θετικά τεστ με 200 ευρώ για να αποφύγουν το εμβόλιο!

Εμβολιασμός: Πλαστά θετικά τεστ με 200 ευρώ για να αποφύγουν το εμβόλιο!

Συχνό το φαινόμενο, λένε οι γιατροί, «ταρίφα» στα 100-200 ευρώ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφευχθεί ο εμβολιασμός

 

 

 

Πλαστές βεβαιώσεις «θετικών» αποτελεσμάτων rapid test για τον κορωνοϊό, που φτάνουν να πωλούνται έως και με 200 ευρώ και σε λοιπές αδιαφανείς πρακτικές φέρονται να στρέφονται επιτήδειοι προκειμένου να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Μετά το σκάνδαλο με δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας, η Άννα Μαστοράκου, Αντι. Παν. Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, κατήγγειλε ότι οι γιατροί και υγειονομικοί δέχονται πιέσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν πλαστά πιστοποιητικά.

Η ίδια μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό».

Όπως εξήγησε, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής».

«Έχει καταγγελθεί από γιατρούς» επισήμανε. Μάλιστα, η Άννα Μαστοράκου είπε ότι η έκδοση ψευδούς θετικού τεστ «κοστολογείται» στα 100-200 ευρώ, έτσι ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να παρατείνεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες μετά.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων» σημείωσε.

«Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους και άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα» εξήγησε η πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Πάτρας.