Καθιστική διαμαρτυρία στα γραφεία της Διοίκησης από εργαζόμενους του ΠΓΝΛ!

Καθιστική διαμαρτυρία στα γραφεία της Διοίκησης από εργαζόμενους του ΠΓΝΛ!

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού επισημαίνονται τα εξής:

 

 

 

«Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου άρχισαν τα προεόρτια ενός μπάχαλου στο ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνης της Κυβέρνησης, που νομοθέτησε τον ν. 4820/21 της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών.

Είχαμε ενημερώσει Διοίκηση Νοσοκομείου και ΥΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δήμαρχο Λαρισαίων, Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου βουλευτές ν. Λάρισας όλων των κομμάτων και πολιτών της Λάρισας, για την προχειρότητα του νόμου αλλά και τις παρενέργειες που θα προκληθούν από την εφαρμογή του.

Αποδείχτηκε ότι το πολιτικό σύστημα αλλά και οι υπηρεσίες που το στηρίζουν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα από το πρωί οι συνάδελφοι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες. Αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο παρ όλο που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά κι αυτούς που τους αρνήθηκαν παρανόμως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους εργασίας τους γιατί δεν υπήρξε καμία διαπιστωτική πράξη του Διοικητή που να τους θέτει σε αναστολή εργασίας λόγω με εμβολιασμού.

Οι εργαζόμενοι για να μην κατηγορηθούν ότι αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , ζήτησαν να καταγράφει η παρουσία τους από την αστυνομία κι ότι δεν τους επετράπει να εργαστούν αφού δεν είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας με διαπιστωτική πράξη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Από την επιτροπή αγώνα έγιναν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες στο τηλ κέντρο της αστυνομίας και στο αστυνομικό τμήμα, λήφθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μεταβεί περιπολικό για καταγραφή του συγκεκριμένου θέματος.

Όμως ενώ είχαν περάσει ήδη δυόμιση ώρες από την πρώτη καταγγελία μας δεν εμφανίστηκε κανένα περιπολικό. Στην τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας ανέφεραν ότι δεν θα έρθουν για την καταγραφή της καταγγελίας μας, κι αν θέλουμε να πάμε οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα. Αυτό αποτελεί κοροϊδία και οφείλουμε να το καταγγείλουμε.