Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες – “Είμαι θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας!”

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες – “Είμαι θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας!”

“Eίχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική…”

 

 

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης εκδόθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, αφού πλέον κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες. Ο ίδιος λίγες ημέρες μετά σπάει την σιωπή του και δηλώνει αθώος.

Σύμφωνα με απόσπασμα από το υπόμνημα που κατέθεσε και πρόβαλλε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Mega, ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι είναι θύμα συκοφαντίας από ανθρώπους που είχαν ως στόχο τη δημοσιότητα.

Το υπόμνημα του Πέτρου Φιλιππίδη «Είμαι θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι. Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία».

«Η εντολέας μου ελπίζει σε μία ενδελεχή και άρτια περαίωση της ανακρίσεως, όπως θεωρούμε άλλωστε ότι έγινε και με την προκαταρκτική εξέταση, ώστε άμεσα υπόθεση να έρθει ενώπιον του φυσικού χώρου της που δεν είναι άλλος από την δικαστική αίθουσα, όπου και με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας να μπορέσει επιτέλους η γυναίκα αυτή να κλείσει αυτόν τον ιδιαίτερα τραυματικό κύκλο της ζωής της», λέει ο Αλέξανδρος Μήντζιας, συνήγορος καταγγέλλουσας. Ο γνωστός ηθοποιός αρνείται όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό ήταν αυτή που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Eίχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου». Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στο υπόμνημα ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της ηθοποιού Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, παρά το γεγονός ότι δεν διώκετε για αυτές λόγω παραγραφής.

Η δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει περάσει στα χέρια ανακριτή ο οποίος σύντομα θα τον καλέσει να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει.

Βαρύ το κλίμα στο σπίτι του ηθοποιού

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα to10.gr, μόλις η οικογένεια Φιλιππίδη ενημερώθηκε για τη σημερινή δικαστική εξέλιξη, «από τη βίλα του Ψυχικού άρχισαν να ακούγονται ουρλιαχτά και κλάματα καθώς πλέον ο κίνδυνος της προφυλάκισης του καλλιτέχνη είναι ορατός. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο συνήγορός του, Θέμης Σοφός, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, έχει γίνει γνωστό πως ο ηθοποιός αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση με βαριά φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να παραμένει σε όσο το δυνατόν πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όσο για τη σύζυγό του;

Θεωρείται πλέον δεδομένο πως το ζευγάρι θα βάλει άμεσα μπρος το διαζύγιο προκειμένου η σύζυγος και το παιδί του Φιλιππίδη να προστατευτούν από το δικαστικό κυκλώνα που θα ακολουθήσει.