Γεωργιάδης: Όλη η διαδικασία του click away με απλά βήματα – Πώς θα γίνονται οι αγορές από την Κυριακή!(video)

Γεωργιάδης: Όλη η διαδικασία του click away με απλά βήματα – Πώς θα γίνονται οι αγορές από την Κυριακή!(video)

Μόνο ένα άτομο θα επιτρέπεται να παραλαμβάνει την παραγγελία

Η μέθοδος click away ετοιμάζεται να γίνει καθημερινή συνήθεια από την Κυριακή 13/12 και μέχρι να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ενημέρωση της Παρασκευής 11/12 για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οι παραγγελίες θα μπορούν να γίνονται είτε μέσω του e-shop είτε τηλεφωνικά. Τι αναφέρουν οι οδηγίες

Η υπηρεσία click away θα λειτουργήσει μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη της παραγγελίας ή μέσω τους συστήματος POS, έξω από το κατάστημα και με συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία μόνο ένα άτομο θα μπορεί να την παραλάβει. «Από την τήρηση του κανόνα θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου», προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την παραλαβή του προϊόντος, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να στείλει μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033. Έπειτα, για να μετακινηθεί ο πελάτης θα πρέπει να έχει ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία και ουρές έως 9 άτομα έξω από τα καταστήματα.

Αν κάποια επιχείρηση που έχει βάλει μέσα πελάτη παράνομα θα επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή από 15 έως 90 ημέρες.