Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα – Θα ανακοινώσει νέα μέτρα!

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα – Θα ανακοινώσει νέα μέτρα!

Το διάγγελμα που θα κάνει το απόγευμα στον ελληνικό λαό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Θα μιλήσω το απόγευμα στον λαό και θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως βλέπετε είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα το οποίο έχει έρθει και στην πατρίδα μας, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά αυτό σε καμία περίπτωση.

Όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό και ελπίζω ότι θα γίνει είναι η ιδαιτερότητα και υψηλή μεταδοτικότητα του ιού. Δεν μπορεί κανείς να επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα λοιπόν δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας , δεν αποσκοπούν σε αυτό, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων, είπε η κ. Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε: εκεί είναι το κρίσιμο και πιστεύω ότι φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη. Και αυτό είναι παρά πολύ κρίσιμο και χρήσιμο να γίνει αντιληπτό. Σε ποια μέτρα θα καταλήξετε, προφανώς ακούγοντας τους ειδικούς θα το δείτε. Μακάρι όμως πραγματικά να καταλάβουμε όλοι πόσο έχουμε ευθύνη συλλογικά απέναντι στην κοινωνία, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί.