Θα χτυπήσει το σκανδιναβικό ψύχος τη Λάρισα; Τι συμβαίνει με την ομίχλη στην πόλη;

Θα χτυπήσει το σκανδιναβικό ψύχος τη Λάρισα; Τι συμβαίνει με την ομίχλη στην πόλη;

Μια ανησυχία υπάρχει για το νέο κύμα ψύχους που γράφεται από αρκετούς μετεωρολόγους ότι έρχεται για να «χτυπήσει» την χώρα μας. Τι ακριβώς συμβαίνει όμως με το κύμα ψύχους που έρχεται από την Σκανδιναβία και υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει και την Λάρισα;

«Από αύριο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο καιρός δεν πρόκειται να αλλάξει στη Λάρισα και θα είναι ο ίδιος όπως των τελευταίων ημερών. Δηλαδή: καιρός σχετικά καλός με τοπικές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα σε μικρό βαθμό και μέσα στην πόλη.

Οι θερμοκρασίες στις ελάχιστες τιμές τους τα ξημερώματα στους 0-2 βαθμούς Κελσίου και οι μέγιστες το μεσημέρι στους 11-12 βαθμούς.

Την ερχόμενη Δευτέρα ένα χαμηλό στην κεντρική Ελλάδα φαίνεται πως θα επηρεάσει πολύ λίγο το νομό Λάρισας με ελάχιστα φαινόμενα σε ημιορεινές και ορεινές κυρίως περιοχές.

Από την Τρίτη το μεσημέρι αρχίζουν και πάλι να βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες κάτι που θα ισχύσει μέχρι την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Πρόγνωση από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατόν να γίνει, αλλά μπορεί να γίνει μια εκτίμηση», σύμφωνα με τον κ. Τακούδη.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ

«Σύμφωνα με στοιχεία από όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα, υπάρχει ενδεχόμενο μετά τις 26-27 Ιανουάριου να γίνει μια διάσπαση της «λίμνης» των ψύχων αερίων μαζών στον Βόρειο Πόλο. Αν, αν αυτό υποστηριχτεί και από αντικυκλώνα ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Μ. Βρετανίας και Σκανδιναβίας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατέβουν από την Σκανδιναβία μέχρι την Ελλάδα ψυχρές αέριες μάζες, χωρίς να μπορεί να γίνει ακόμη πρόγνωση για το αν επηρεάσει και τη Λάρισα, καθώς ερωτηματικό παραμένει αν έρθει και στην χώρα μας γενικότερα.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί από το τέλος του Ιανουαρίου, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Από το εποχικό, από τον Νοέμβριο ακόμη, φαινόταν ότι ο Φεβρουάριος θα ήταν ο πραγματικός μήνας του χειμώνα.