Οι «σταυροφόροι» σελέμπριτις – Ποιοι επώνυμοι κέρδισαν την είσοδό τους στη Βουλή!

Οι «σταυροφόροι» σελέμπριτις – Ποιοι επώνυμοι κέρδισαν την είσοδό τους στη Βουλή!

Ïìéëßá ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óôç ÃáëÜôóé, ÓÜââáôï 6 Áðñéëßïõ 2019. (EUROKNISSI/ ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Μπορεί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου να μην είχαν μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους της βιομηχανίας διασκέδασης, όμως ο χώρος δε θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση.

Και η νέα Βουλή θα έχει το μερίδιο της από μοντέλα τραγουδιστές, αλλά και… παίκτες ριάλιτι οι οποίοι έκαναν στροφή στην καριέρα τους και έβαλαν βουλευτικά κουστούμια ή ταγιέρ.

Έτσι, από 8 Ιουλίου βουλευτής της ΝΔ είναι και το μοντέλο Νόνη Δούνια, η οποία μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990. Είναι η δεύτερη σερί εκλογική της επιτυχία, αφού είχε εκλεγεί και δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Ο γνωστός ηθοποιός και υπερασπιστής του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του 2015 Κλέων Γρηγοριάδης πέτυχε επίσης την εκλογή του με το ΜεΡΑ25. Είχε προσπαθήσει και στις ευρωεκλογές αλλά δεν τα είχε καταφέρει τότε.

Παρόμοια ήταν και η τύχη της πρώην παίκτριας ριάλιτι και τραγουδίστριας Ραλλία Χρηστίδου, η οποία πέτυχε την εκλογή της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αναδεικνύεται σε κεντρική «παίκτρια» του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς έφερε 20.000 σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, η Σοφία Σακοράφα, εξασφάλισε μία από της 9 έδρες της ΜέΡΑ25, με την εκλογή της στη Β’ Πειραιώς.

Επιπλέον, αν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιλέξει να κρατήσει την έδρα στην Αχαΐα, τότε ο Πάνος Σκουρολιάκος εκλέγεται στην Ανατολική Αττική και η Άννα Βαγενά στη Λάρισα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη βουλή προσπάθησαν αλλά τελικά δεν κατάφεραν να μπουν ο πρώην παίκτης του Survivor και ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης (ΜέΡΑ25), ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας (ΝΔ), ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου (ΝΔ), η Βάνα Μπάρμπα και η Σοφία Μουτίδου (ΚΙΝΑΛ), ο τραγουδοποιός Γιώργος Χρανιώτης (ΚΚΕ), οι ηθοποιοί Παύλος Ορκόπουλος και Νικολέττα Βλαβιανού (ΚΚΕ).

Με τη Χρυσή Αυγή είχαν κατέβει ο Γιώργος Πετρόχειλος καθώς και ο προπονητής και παλαίμαχος παίκτης του μπάσκετ Στηβ Γιατζόγλου οι οποίοι ευτυχώς έμειναν εκτός.