Χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου

Χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου

Tο μόνο χιονοδρομικό κέντρο που υπάρχει είναι ένα μικρό το οποίο ανήκει στις Ενοπλες Δυνάμεις και που ουσιαστικά εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού….

Η πρόσβαση σε αυτό μέχρι πέρυσι ήταν πολύ δύσκολη λόγω του κακού χωμάτινου δρόμου που ενώνει το χιονοδρομικό με την Ελασσόνα. Φέτος, ευτυχώς, το πρόβλημα λύθηκε με ασφαλτόστρωση.

Σύντομη περιγραφή

Βρίσκεται στην τοποθεσία Βρυσοπούλες. Ανήκει στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα αρχικά του ΚΕΟΑΧ σημαίνουν Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνος Χιονοδρομιών.

Στο χιονοδρομικό του Ολύμπου, μολονότι ανήκει στον Στρατό, μπορούν να κάνουν σκι όλοι οι Ελληνες πολίτες και μάλιστα δωρεάν, αρκεί να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους. Οι αλλοδαποί θα πρέπει να έχουν πάρει ειδική άδεια από το ΓΕΣ. Στο χιονοδρομικό μπορείτε να κάνετε χρήση του καφέ της μονάδας (ΚΨΜ) αλλά δεν θα βρείτε φαγητό.

Η επικοινωνία μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 24930-62163 και η είσοδος επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα..

Αναβατήρες - πίστες

Υπάρχουν δύο συρόμενοι αναβατήρες, που ο ένας είναι συνέχεια του άλλου. Ετσι, από το υψόμετρο των 1.900 μέτρων που ξεκινά ο πρώτος φθάνουμε στο υψόμετρο των 2.450 μέτρων που τερματίζει ο δεύτερος. Οι πίστες του κέντρου είναι τρεις και έχουν ως εξής:

Πίστα Νο 1: Είναι μία πίστα μήκους 800 μέτρων με κοκκινομπλέ χαρακτηρισμό. Βρίσκεται στα δεξιά του πρώτου και μικρότερου αναβατήρα του χιονοδρομικού.

Πίστα Νο 2: Κοκκινομπλέ πίστα μήκους 1.200 μέτρων που κατεβαίνει από τα δεξιά του μεγάλου συρόμενου αναβατήρα της κορυφής.

Πίστα Νο 3: Ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, με τη διαφορά ότι βρίσκεται στ' αριστερά του αναβατήρα.